2018. június 4., hétfő 17:40

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. június 4., hétfő (OS) - A Fidesz már európai szövetségesei előtt sem szalonképes

    A Jobbik sajnálattal tapasztalja, hogy Magyarország és a magyar külpolitika egyre inkább elszigetelődik Európában. Mindennek egyértelmű jeleként értékeljük, hogy a Fidesz politikája mellett már legszorosabb szövetségeseik, az Európai Néppárt tagjai sem tudnak tovább kiállni.
A holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hétvégi indítványa azt célozza, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból, mivel politikája összeegyeztethetetlen a pártcsalád által vallott kereszténydemokrata értékekkel. A Fidesz, a kormány külpolitikájára rímelve ismét csak lehazugozni tudta partnereit, valamint a kapcsolatok megszakítását jelentette be.
A Jobbiknak nem tiszte megítélni az Európai Néppárt belső viszonyait, ám aggodalommal tölt el bennünket az, hogy a kormánypártok magukkal együtt Magyarországot is egyre nehezebb helyzetbe rántják a nemzetközi színtéren.
Ellentétben a féldiktatúra felé tartó Orbán-rendszerrel, a Jobbik továbbra is elkötelezett a valódi európai értékek, a demokrácia és a keresztény–konzervatív, valódi néppárti politika mellett.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.