2018. június 4., hétfő 20:16

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 4., hétfő (OS) - Kína szélesre tárná piacát a magyar mezőgazdasági termékek előtt. Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával való gazdasági-kereskedelmi együttműködés fejlesztése és bővítése. A magas szintű tárgyalások olyan új piacokat nyithatnak meg, amelyek mindkét országnak előnyére válhatnak – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetésen.

    Farkas Sándor utalt arra, hogy a kínai-magyar agrárkapcsolatok az elmúlt években jelentősen fejlődtek, a korábbi tárcavezető látogatása Kínában és több kínai delegáció magyarországi fogadása a kapcsolatok építését szolgálta. Mára a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerre, a magyar-kínai külkereskedelemben a mezőgazdaságé és az élelmiszeriparé a meghatározó szerep. A közép-európai országok közül ma Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába. A miniszterhelyettes reményei szerint a jövőben – az étkezési célú búza mellett – tovább bővül ez a termékpaletta, például a takarmánykukoricával és a mézzel, egyúttal kifejtette, hogy a magasabb feldolgozottságú áruexport a célunk. Farkas Sándor hangsúlyozta: a magyar gabona az Európai Unióban az egyik legjobb minőségű és GMO-mentes, amelyre a tudatos vásárlók számának rohamos növekedésével egyre nagyobb a kereslet.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.