2018. június 5., kedd 10:29

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 5., kedd (OS) - Hét ország számvevőszéki vezetői tárgyalnak Budapesten

    A Visegrádi-országok, valamint Szlovénia, Ausztria és Horvátország számvevőszéki vezetői egyeztetnek két napon keresztül a magyar fővárosban. Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke keddi megnyitóbeszédében kiemelte: a résztvevő országok legfőbb ellenőrző intézményei között példamutatóan szoros együttműködés jött létre az elmúlt két és fél évtizedben. Az ebből fakadó tapasztalatcsere pedig segíti a közös kihívásokra való felkészülést. A Visegrádi-országok számvevőszékei között 1993-ban, 25 évvel ezelőtt volt az első elnöki találkozó, a mostani budapesti esemény ezért is különleges.
A 1990-es évek elején bontakozott ki szoros szakmai együttműködés a Visegrádi-országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – számvevőszékei között. Az első elnöki találkozót 1993-ban Magyarországon rendezték. A kölcsönös tapasztalatcserére épülő fórumhoz 2004-ben Szlovénia, 2005-ben pedig Ausztria csatlakozott, így jött létre az V4+2 számvevőszéki együttműködés. Az elmúlt években Horvátország megfigyelőként vett részt a rotációs elv alapján szervezett éves találkozókon. A magyar Állami Számvevőszék tavaly a szlovák társintézménytől vette át a csoport éves elnökségét.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.