2018. június 5., kedd 10:29

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 5., kedd (OS) -

    Megnyitójában Domokos László rámutatott: a kooperáció szorosabb együttműködést tesz lehetővé a hasonló gazdasági, társadalmi és kulturális hátterű országok számvevőszékei számára, hiszen munkájuk során hasonló kihívásokkal szembesülnek. A V4+2 együttműködés céljai között szerepel a külső ellenőrzéssel kapcsolatos közös területek és a kapcsolódó problémák feltárása, közös megoldások keresése. Az Európai Unió Kapcsolattartó Bizottságban közös álláspont kialakítása, valamint összekötő szerep betöltése a V4+2-es országok és az EU tagjelölt országok számvevőszékei között. A résztvevő számvevőszékek a tapasztalatcserén túl az elmúlt 25 évben több közös projektben is részt vettek, többek között kooperatív ellenőrzéseket is folytattak.

A 2018. június 5-6-án Budapesten zajló éves találkozón is fontos és aktuális témák kerülnek napirendre. Ilyen az állampolgárokkal való kapcsolattartás és hatékony kommunikáció, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célok megvalósításának ellenőrzése az egyes országokban, a kormányzati és számvevőszéki kapacitások mérése és azok hozzájárulása a jól irányított államhoz. A kétnapos eseményen részt vesz Margit Kraker, az osztrák, Miloslav Kala, a cseh, Krzysztof Kwiatkowski, a lengyel, Karol Mitrík, a szlovák, Ivan Klešic a horvát számvevőszék elnöke, valamint Mojca Planinšek a szlovén számvevőszék alelnöke. Minden országból szakértői delegációk is érkeztek a magyar fővárosba.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.