2018. június 7., csütörtök 15:41

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) is részt vesz a European Business and Innovation Centres Network (EBN) most induló ESIL projektjében, mely a Horizont 2020 program keretein belül valósul meg. 2018. június 6-8. között Luxemburgban tartja éves kongresszusát az EBN, melyen hazánkat a BVK, az egyetlen magyar minősített EU Business Innovation Centre képviseli.

    Az ESIL projekt célja a korai fázisban lévő befektetések támogatása, az európai üzleti angyalok mozgósításával. A projekt 7 európai szervezet összefogásával több, mint 40 országra terjed ki, 50 helyi rendezvény, 60 tréning és 10 webinárium megrendezését foglalja magába.  A projekt üzleti angyalok számára biztosít tréningeket, kapcsolatépítési lehetőségeket.
Az EBN megkerülhetetlen az európai üzleti innováció területén. A hálózat tagjainak segítségével egy év alatt több, mint 75 ezer új munkahelyet teremtettek, és 12,5 ezer startup fejlődéséhez járultak hozzá. A BVK részvétele a hálózat munkájában azért nagyon jelentős, mert lehetőséget ad budapesti startupok számára az európai ökoszisztémában való megjelenésre – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A BVK az EBN aktív tagjaként kapcsolatokat épít más országbeli szervezetekkel, ezáltal a saját ügyfeleinek – startupoknak, vállalkozásoknak – üzleti partnereket tud biztosítani – Javier Echarri, az EBN CEO-ja.
A rendezvény kísérőeseményén, a Startup Expon kiállítási lehetőséget kapott a Mindtech, a BVK 7. Be Smart startup versenyének egyik nyertese.
     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.