2018. június 7., csütörtök 19:52

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A tervezett lépések az európai szállítmányozási piac átstrukturálódásához vezetnek, amelynek eredményeképpen a szállítmányozás tőkejövedelmei nagyobb arányban keletkeznek majd a nyugati tagállamokban, a munkaerőhiánnyal küzdő szállítmányozási piacon pedig még több kelet-európai munkavállaló lesz kénytelen a családjától elszakítva nyugaton dolgozni, vagyis a kezdeményezés szociális célja is a visszájára fordul." – tette hozzá az államtitkár.

    A tanácsülésen elhangzott, hogy Svédország rendezi meg az autonóm és összekapcsolt járművekről szóló harmadik magas szintű találkozót 2018. június 18-19-én, Göteborgban. Magyarország támogatja a tagállamok, a Bizottság és az európai gépkocsigyártók közös erőfeszítéseit, így egyebek mellett létrehozza Közép-Európa legkorszerűbb autóipari tesztpályáját Zalaegerszegen. A tavaly május óta zajló beruházás már az oválpálya építésénél tart.

A visegrádi országok delegációinak megbeszélésén a szlovák fél bemutatta a 2018 júliusában kezdődő V4 elnökségi évének programját. Az autonóm és összekapcsolt járművek területén már idén októberben szakértői ülés várható, ahogy folytatódik a Budapest, Pozsony, Prága és Varsó közötti nagysebességű vasútvonal előkészítését célzó magyar kezdeményezés további egyeztetése is.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.