2018. június 8., péntek 16:00

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 8., péntek (OS) - Utolsó állomásához érkezik a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja.

    Felvidék, Kárpátalja és Erdély után utolsó állomására, a vajdasági Muzslyára érkezik szombaton a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idei tematikus éve, a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja a HelloWood alkotócsoporttal.

A körút keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság a HelloWood csapatával magyar kisközösségeket keres fel a Kárpát-medencében azzal a céllal, hogy a közös építésen, alkotáson, barkácsoláson keresztül erősítse a közösséghez tartozás élményét, s ezáltal magát a közösséget. A fából készült bútorokat a közösség egy kisközösségnek ajánlja fel.  

A körút május elején indult a felvidéki Búcson, a kárpátaljai Ráton, majd az erdélyi Marossárpatakon és Krasznán folytatódott. Június 9-én, szombaton érkezik utolsó állomására, a vajdasági Muzslyára.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2018 elején hirdette meg a külhoni magyar családok évét, amely kapcsolódik a magyarországi Családok Évéhez. A tematikus év célja, hogy elősegítse, hogy a külhoni magyar közösségeket kisgyermekkortól időskorig felkészült támogató környezet – gyermekorvosok, gyermekpszichológusok, pedagógusok, megerősített intézmények, munkaadók – vegyék körül.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.