2018. június 12., kedd 10:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - DK: A Red Bull Air Race fizessen fájdalomdíjat az érintett kerületek lakóinak a zajszennyezésért!

    A Főváros idén is aprópénzért, mindössze 13 millió forintért adja a budapesti közterületet a Red Bull Air Race-nek. Hiába háborodnak fel évről-évre a budapestiek a zaj miatt és hiába merül fel minden évben, hogy a zajszennyezés meghaladhatja a törvényben engedélyezett szintet, a budapestiek sem beleszólást, sem értelmezhető mértékű fővárosi bevételt nem kapnak a hangos repülőgépverseny elviseléséért cserébe.

A Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a Red Bull Air Race fizessen fájdalomdíjat az érintett kerületek lakóinak a zajszennyezésért! Ha valaki 3 napon át megmaradni sem tud a saját otthonában a ráerőszakolt zajtól, akkor megilleti, hogy legalább anyagilag kárpótolják. A DK felszólítja a Fővárost, hogy készítsen elő egy szabályozást, amely alapján a rendezvény szervezőinek kárpótolniuk kell a budapestieket. Ha a Red Bull Air Race eleve aprópénzért bérli a közterületet, akkor versenyképes vállalkozásként tudnia kell kárpótlást fizetnie azoknak, akiket jelentős zajterhelésnek tesz ki.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.