2018. június 12., kedd 11:53

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!

    A Red Bull Air Race programsorozat budapesti fordulója minden évben nagy indulatokat kavar a fővárosban. Hosszú, több hétig tartó lezárások kísérik a repülőnapot, ami minden évben megbénítja a II. kerület belső területeinek forgalmát, dugókat, környezeti károkat, hatalmas zajterhelést okoz a városnak.

Tudomásul véve a látványosság idegenforgalmi értékét, figyelembe véve azt, hogy nagyon sok fővárosi polgár is kilátogat a rendezvényre, elfogadjuk, hogy egy ekkora városban képesnek kell lennünk együtt élni nagyon sokféle eltérő igénnyel.

Ugyanakkor a Red Bull-lal kötött megállapodás nem kompenzálja az okozott fennakadásokat, kellemetlenségeket és károkat. A fővárost vezető Fidesz ugyanis nem gazdálkodik jól a közösség vagyonával: nevetségesen alacsony ellenszolgáltatásért adja át a területhasználati jogokat a Red Bull világcégnek, miközben lenne lehetőség érdemi, az okozott terheléssel arányos díjfizettetésre is.

Ahogy a budapestiek együtt élnek a rendezvénnyel, úgy a világcéggel is méltányos alkut kellene kötnie a fővárosi polgárok nevében eljáró önkormányzatnak. Valamiért az önkormányzati vezetők azonban nem ezt teszik, helyette fillérekért árusítják ki a budapestiek nyugalmát.

Ezért kezdeményezzük, hogy ha már a város aktuális vezetése felelőtlenül gazdálkodik a közös vagyonnal, a Red Bull járuljon hozzá saját elhatározásából a budapesti közterület fejlődéséhez.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.