2018. június 12., kedd 12:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) -

    A találkozó első napján a delegációk a zalaegerszegi autóipari tesztpálya helyszínén egyeztettek a magyar-izraeli együttműködések lehetőségeiről. Közép-Európa legkorszerűbb ilyen létesítményének kivitelezése egy éve zajlik, a beruházás már az oválpálya építésénél tart. A konferencián a két ország kormányzati szakértői mellett 23 magyar és 11 izraeli vállalat képviselői kaptak lehetőséget tevékenységük bemutatására, közös projektek kezdeményezésére. Palkovics László szorgalmazta, hogy a felek mielőbb töltsék fel közös projektekkel a két ország ipari kutatás-fejlesztési társfinanszírozási együttműködési alapjának 1+1 millió euró értékű keretét.

A vállalati és egyetemi együttműködések eredményeként esetleg felmerülő újabb forrásigények rá eső részét Magyarország kész finanszírozni.

A plenáris ülés végén a felek jegyzőkönyvben erősítették meg a kétoldalú kapcsolatok élénkítése melletti elkötelezettségüket. A dokumentum közös intézkedéseket tartalmaz többek között a tudományos kutatás és innovációs együttműködések, az ICT és digitális technológia, az űrtechnológia, a közlekedés és az automatizált vezetés fejlesztése érdekében. A Vegyes Bizottság soron következő, hatodik ülését a tervek szerint 2019-ben, Jeruzsálemben rendezik majd meg.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.