2018. június 12., kedd 14:49

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - A közszolgálatban végzett munka támogatására egy gyorsan és egyszerűen elérhető, rendszerezett és tény-alapú tudásbázis jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Közszolgálati Tudásportálon keresztül érhető el az NKE és az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttműködésében digitalizált Magyary Zoltán-hagyaték is.

Az ELTE és az NKE 2015 végén kötött együttműködési megállapodást Magyary Zoltán szakmai hagyatékának feldolgozására. A digitalizálás tavaly augusztusban kezdődött meg uniós fejlesztési forrás felhasználásával. A mintegy 1500 tételt számláló gyűjtemény rendkívül sokrétű: a Magyary előmenetelével kapcsolatos iratoktól (pl. egyetemi tanári, illetve kormánybiztosi kinevezés) kezdve a különféle előadásvázlatokon, újságcikkeken, fotókon, brosúrákon és meghívókon át egészen a Magyar Közigazgatás-tudományi Intézetre vonatkozó anyagokig és a jogtudós levelezéséig számos közérdeklődésre számot tartó dokumentum képezi részét a hagyatéknak – egyben messzemenőkig megerősítve a Magyary sokoldalúságáról élő képet. Az archívum különösen értékes részei közé tartoznak a különböző, esetenként hat-hét négyzetméternyi térképek és szervezeti ábrák. A digitalizált anyagok ma már teljes egészében hozzáférhetőek az NKE Közszolgálati Tudásportálján, így Magyary életműve könnyebben és még teljesebb módon megismerhető lesz az utókor számára.
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem