2018. június 12., kedd 17:08

A Magyar Jet-Ski Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - V4+ Nemzetközi Jet-Ski Kupa a Nyíregyháza melletti Leveleki tavon

2018. június 9-10-i hétvégén a Magyar Jet-Ski Szövetség a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván rendezte meg a V4+ Nemzetközi Jet-Ski versenyt Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár Asszony fővédnökségével. A nívós nemzetközi megmérettetésre 9 ország 42 versenyzője érkezett, akik 8, a Világszövetség által elismert kategóriában és további Magyar Bajnoki kategóriákban mérkőztek meg a hétvége Bajnoki kupáiért.
A V4+ Jet-Ski Kupa eredményei:
A versenyen Kasza György tízszeres Világbajnok 4 Runabout kategóriában, Szabó Barnabás újdonsült Világbajnok 2 Ski kategóriában diadalmaskodott.
Ski GP1 állós kategóriában az Olaszországi VB-n aranyérmet szerző Szabó Barnabás állhatott a dobogó legfelső fokára a 3 futam összesítése alapján. Ezüstérmes lett testvére Szabó Gábor, a bronzérmet Szép Attila szlovák versenyző vihette haza.
Runabout GP1 királykategóriában Kasza György 1. helyen végzett, csapattársa Cseke Zsolt 2. helyezett, az Oroszországból érkezett Andrey Iakovlev pedig harmadik helyezést ért el.
A Ski GP3 kategóriát Szabó Barnabás nyerte meg, az osztrák Markus Erlach ezüstérmes, a Szlovákiából érkezett Jozef Bohuslav bronzérmes lett.
Runabout GP2 és GP4 kategóriában a magas számú induló ellenére a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott. GP2-ben az első Kasza György, második Járányi Gergely, harmadik Cseke Zsolt, GP4 kategóriában a sorrend Kasza György, Vásári Ildikó és Tóth Ádám.

Kiadó: Magyar Jet-Ski Szövetség