2018. június 12., kedd 18:05

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL A FŐVÁROSI KÉPVISELŐKNEK

    Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Alulírott dr. Búzás Antal Győző és Egri Gábor, mint az Egyesület a Római Partért civil szervezet elnöke és alelnöke az alábbi levéllel fordulunk Önökhöz.

Valami bolond Nérók a 70 ha Római-parton élőket, dolgozókat és sportolókat évtizedek óta (64 éve) árvizekkel fertőzésveszélyekkel sanyargathatják, nem biztosítva számukra az árvízvédelmet!

Úgy látszik, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak és a III. Kerületi Önkormányzatnak sehogy nem tetszik a védmű parton történő megépítése. Nem tudni mi okból, de a 70 hektáron élők, dolgozók és sportolók fizikai és egzisztenciális megsemmisítését tűzte ki valaki célul, továbbá veszélyezteti a Csillaghegyi öblözetben élő 55.000. ember élet- és vagyonbiztonságát. Háttér támogatásnak a "civil" favédőket, és ellenzéki pártokat használják fel.  

2015-ben a Fidesz Kormány alatt az Országgyűlés törvénybe foglalta, hogy a védművet a parton kell megépíteni. A beruházást kiemelt beruházássá minősítette. Varga Mihály Miniszter úr 10 milliárd forintot különített el a költségvetésből a Római-parton építendő védműre. Az UNIO 10 milliárd forintnak megfelelő eurót biztosit az elsőrendű védmű parton történő megépítéséhez. Az összeget 2019.-ig kell felhasználni.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.