2018. június 12., kedd 18:05

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2.rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL A FŐVÁROSI KÉPVISELŐKNEK

    A Független szakmai testületek, szervezetek ( Akadémia, Műszaki Egyetem, OVF, Katasztrófavédelem ) egymástól függetlenül a védmű nyomvonalát a Duna partján határozták meg nem a kerítések vonalában. Az OVF 2014. június 10.-i szakmai állásfoglalása szerint a parton létesítendő védmű a Csillaghegyi öblözet ármentesítésének első üteme, ezt kell kövesse a második ütem az Aranyhegyi-patak és barát-patak bevédése. A beruházás gyorsítása érdekében indokolt azt nemzetbiztonsági beruházássá minősíteni.

Amennyiben a Közgyűlés szavazásának eredménye azt mutatná, hogy a szavazók többsége a jövőbeni védművet a Nánási út – Királyok útja nyomvonalon szeretné látni és a védmű a jövőben ennek megfelelően épülne meg – a 2015. évi CXVI. törvény rendelkezésének ellenére – úgy kérdéses a terület további sorsa. A védmű ilyen módon történő elhelyezése ugyanis a 70 hektár nagyságú területet valóban hullámtérré minősítené, így a vonatkozó jogszabályok alapján a jelenleg itt élő embereknek hivatalosan is el kellene költözniük, nyilvánvalóan az ingatlanjaik kisajátítását követően. Ezzel kapcsolatban kiemelendő Magyarország Alaptörvénye Szabadság és Felelősség fejezete, annak XIII. cikk (1) bekezdése, továbbá a XXVII. cikk (1) bekezdése.
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.