2018. június 12., kedd 18:05

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL A FŐVÁROSI KÉPVISELŐKNEK

    Anélkül, hogy idéznénk ezeket a jogszabályokat, látni kell, hogy a szavazás ilyen irányú – az azt kezdeményező grémium tagok nyilvánvaló politikai akaratának megfelelő – kimenetele a területen jelenleg élő, illetve ingatlantulajdonnal rendelkező emberek alapvető jogait sértené, minthogy a tulajdonuktól megfosztaná őket, továbbá a tartózkodási helyüket sem választhatnák meg szabadon. Kérdésként merül fel, hogy amennyiben a terület kisajátításra kerül, úgy az mennyibe fog kerülni, mikorra fog befejeződni, illetve az ingatlanjaikat elhagyó emberek mennyire választhatják meg szabadon azt, hogy hol szeretnének új életet kezdeni.

A fentieken túlmenően kiemelendő az Alaptörvény G) cikk (2) bekezdése, mely szerint Magyarország védelmezi állampolgárait; a XV. cikk (2) bekezdése, mely szerint Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés nélkül biztosítja; továbbá a XXI. cikk (1) bekezdése, mely szerint Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez! Álláspontunk szerint a védmű Nánási út –Királyok útja nyomvonalon, vagy a parton a kerítések vonalában történő elhelyezése, így a valódi politikai célja, az itt felsorolt államot terhelő kötelezettségekkel szembemegy, így alapvetően sérti a jogállamiságot.


     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.