2018. június 12., kedd 21:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - Fókuszban a hazai hozzáadott érték és hatékonyság növelése "A kormány kiemelt gazdaságstratégiai célként kezeli, hogy elősegítse a nemzetközi vállalatok magasabb hozzáadott értékű tevékenységeinek Magyarországra helyezését, amire az autóipari kutatás-fejlesztésben már számos jó példa van. Hasonlóképpen központi törekvés a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások innovációs képességeinek erősítése és a saját termékek létrehozása is" – fejtette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága ülésén 2018. június 12-én, Budapesten.

    Az új technológiák megjelenése a munkaerőpiac átalakulásához vezet. Egyes várakozások szerint a digitalizáció, a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerése nyomán akár több új munkahely is létrejöhet, mint amennyi megszűnik. A követelmények azonban biztosan változnak, felértékelődnek az emberi együttműködéssel kapcsolatos készségek. Új megközelítéseket igényel a városiasodás, a társadalmak elöregedése, az erőforrások szűkösebbé válása is. A magyar gazdaság globális kihívásokra adandó válasza a további növekedés és a versenyképesség fokozása érdekében az innováció lehet.

A nemzetközi vállalatok a hazai munkavállalók negyedét foglalkoztatva a hozzáadott érték több mint felét állítják elő Magyarországon. Termelékenységük tehát a hatékonyabb technológiáknak, folyamatoknak, munkakultúrának köszönhetően jelentősen felülmúlja a túlnyomó többségben lévő magyar tulajdonú vállalkozásokét.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.