2018. június 13., szerda 09:11

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - A Krajczáros Alapítvány hazai és határon túli civil partnerei - az I. világháború centenáriuma és a Föld Napja alkalmából – szeretnék elérni, hogy 2018-ban Európában minél több településen vállaljanak fel emlékezet őrző tevékenységet.

    2018-ban a kezdeményezők javasolják a résztvevőknek, hogy májustól novemberig ültessenek el egy emlékfát, amely várhatóan megéli a 100 esztendős életkort, és a 11. hó 11. napján 11 óra 11 perckor (az általuk kiválasztott helyszínen) álljanak meg egy pillanatra a rohanó világunkban és gyújtsanak egy szál gyertyát, tűzzenek ki ruhájukra egy szál pipacs szimbólumot a lövészárkok poklát megjárt katonák, a háború borzalmait megszenvedett civil lakosság tiszteletére. Miért éppen ekkor? Mert hivatalosan ezen időpontban fejeződtek be a katonai cselekmények az utolsóként kapituláló német hadvezetés képviselői által aláírt okmány nyomán.

Székesfehérvár, mint ősi katonaváros, élen jár e szándék valóra váltásában. Itt nem egy, hanem 111 fa fog emlékeztetni a világégésre, az abban életüket vesztő katonákra.

Az akció célja:
- a Nagy Háború tragédiáját felidézve maradandó emléket állítani a ma élő és a felnövekvő nemzedék számára,
- hirdetni a BÉKE megőrzésének fontosságát, a "SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT" gondolat jelentőségét, a KÖZÖS EMLÉKEZET elérkeztének időszerűségét,
- a felhívás nyomán Európa szerte elültetendő fák sokaságával hozzájárulni földünk jelenét és jövőjét formálva a levegő tisztaságához, evvel környezetünk jobbításához, élhetőbbé tételéhez.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.