2018. június 13., szerda 16:03

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Bántalmazás: az érdemi változáshoz kollektív munkaügyi vitára volt szükség! A VDSzSz Szolidaritás kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a MÁV-Startnál, miután a vasútvállalat hónapok óta nem tett semmit a vasutasok elleni sorozatos, egyre gyakoribb és súlyosabb támadások ellenére.

    A kollektív munkaügyi vita keretében végre teljesült szakszervezetünk több, régi követelése is, így például a vonatszemélyzet jogosult lesz felfüggeszteni kereskedelmi tevékenységét a vonaton, ha munkája során úgy érzi, hogy támadás érheti.
A MÁV-Start vezetése vállalta, hogy a "veszélyes" vonatokon rendőri, vasútőri jelenlétet biztosít. A hölgy jegyvizsgálókat szintén kísérni fogják, ha egyedül szolgálnak.  
Nemsokára már használhatják a VDSzSz Szolidaritás által évek óta követelt testkamerákat a vasutasok; június 14-én mutatja be szakszervezetünk részére a MÁV-Start az alkalmazni kívánt készüléket.
Rövidesen a vasutasok alkalmazhatják a VDSzSz Szolidaritás által javasolt, az okostelefonokra telepített úgynevezett pánikgombot is, amit a munkavállalók veszély esetén nyomhatnak meg. A vonatokon és adott állomásokon hamarosan bemondják, hogy a vonatokon civil ruhás rendőrök tartózkodnak.
A kollektív munkaügyi vita keretében megtartott tárgyalás végén a munkáltató és a VDSzSz Szolidaritás képviselői megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva áttekintik az intézkedéseket. Szakszervezetünk ennek függvényében dönt arról, hogy szükséges-e ez ügyben újabb kollektív munkaügyi vitát kezdeményezni.

     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.