2018. június 13., szerda 16:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - DK: A toporgás költségvetése

    Noha a Fidesz gyors gazdasági növekedést tervez, a 2019. évre benyújtott költsélgvetés semmilyen, az emberek számára fontos területen nem képes kezelni az egyre szorongatóbb helyzetet.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak egyetlen célja lehet: európai életet teremteni, bevezeteni az eurót és közelebb kerülni az Európai Egyesült Államok eszményéhez. A benyújtott költségvetés ezt a célt nem szolgálja. Nem csökkenti az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra krónikus pénzügyi hiányát, nem olvasható ki belőle, hogy a kormány ezeken a területeken érdemi változást tervezne vagy ajánlana. Állandósul a pedagógus- és orvoshiány, nem kapnak segítséget a hozzátartozóikat otthon ápolók, nem jut több forrás az önkormányzatoknak. Nem történik semmi.

A kormány költségvetési tervezete arról tanúskodik, hogy Magyarország egy helyben fog toporogni a következő évben. Nyoma sincs benne a beígért haderőfejlesztésnek, nem derül ki belőle, miből finanszíroznák az amúgy is széles körben vitatott bírósági reformot és nem kerülünk általa közelebb az európai életminőséghez. Nem tartalmaz adó- vagy járulékcsökkentést sem, a magyar gazdaság jövőre sem lesz szabadabb. A benyújtott javaslat fantáziátlan, koncepciótlan, egy elfáradt, sodródó kormányzat képét mutatja.

Varju László
alelnök DK,
az Országgyűlés Költségvetési
bizottságának elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.