2018. június 13., szerda 18:46

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - A Liberálisok többet költenének oktatásra és egészségügyre

    A Magyar Liberális Párt szerint a Varga Mihály által szerdán bemutatott költségvetés továbbra sem nyújt megoldást a magyar emberek legfontosabb problémáira. A frissen ismertetett tervekben a korábbiakhoz képest nincs érdemi változtatás annak érdekében, hogy kimozdítsa a magyar oktatást az egyre mélyülő gödörből és orvosolja az egészségügy válságos állapotát.

Magyarország az utolsó előtti helyen áll az OECD-tagállamok között az oktatásra fordított források tekintetében, ennek ellenére a szerdán bemutatott tervek alapján csak 16 milliárd forinttal tervez többet költeni a területre a kormányzat. A Liberálisok az ellenzéki pártok által támogatott oktatási minimumnak megfelelően, a GDP 6 százalékára növelnék az oktatásra fordított költségvetési támogatás mértékét a jelenlegi 3,8 százalékról.

A frissen ismertetett számok alapján sajnos az egészségügyben sem várhatunk jelentős változást, miután alig 100 milliárd forinttal növekszik az ide szánt összeg. Mindeközben a kormány várba költöztetése közel 1000 milliárd forintot emészt majd fel, a Puskás Stadionra pedig közel 300 milliárdot szórnak majd el az elkövetkező években.

A Liberálisok szerint az új költségvetés "biztonságot" és "növekedést" elsősorban a fideszes érdekköröknek biztosít. A kormánypárt azonban továbbra sem tesz semmit annak érdekében, hogy versenyképes tudást nyújtó oktatáshoz és minőségi egészségügyi ellátáshoz juthassanak a magyar emberek a jövőben.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.