2018. június 14., csütörtök 08:38

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) -

A játékjárművek ellenőrzése során főként a termékek stabilitását, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták. A játszószőnyegek és plüssjátékok esetében a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély miatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető.

A vizsgálaton megbukott termékek a gyermekek biztonsága érdekében lekerültek az üzletek polcairól. A járási hivatalok intézkedtek a 38 nem megfelelő termék forgalomból történő kivonásáról, 20 termék esetében pedig a vásárlóktól történő visszahívásról.

Az ITM a jövőben is fokozott figyelemmel dolgozik azon, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres piacfelügyeleti ellenőrzésekkel járuljon hozzá a családok védelméhez és gyermekek biztonságához.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium