2018. június 14., csütörtök 13:13

Az Értünk Értetek - a hiteles párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Felszólítjuk a Magyar Államot, ne folyósítsa a pártok költségvetési támogatását, ameddig a kirótt ÁSZ bírságokat saját forrásból, magánvagyonokból ki nem fizetik! Így ugyanis az egész szankciónak nincs érdemi visszatartó ereje!

    Ha egy cégnek köztartozása van, nem indulhat költségvetési támogatásért, pályázaton, nem kaphat hitelt. Ha a tulajdonosnak, ügyvezetőnek nincs szerencséje, a magánvagyonán is végrehajtják.
Ha egy intézménynek, szervezetnek köztartozása van, akkor a működésre kapott költségvetési támogatásból automatikusan levonják azt folyósításkor, s vállalt feladatukat akkor is el kell látni, azt számon kérik rajtuk, nem hivatkozhatnak pénzhiányra!
Ha egy magánszemélynek köztartozása van, azt a munkajövedelméből tiltják. Nem mellesleg, addig nem lehet pl. országgyűlési képviselő sem, ameddig azt nem rendezi. Akkor sem, ha egyéniben nyert.

Ha egy parlamenti pártnak köztartozása van, mint most a tiltott pártfinanszírozás miatti ÁSZ bírságok, akkor
- azért, hogy indulhasson a választásokon, az illetékes hatóság hónapokra felfüggeszti a bírság végrehajtását, nem veszik el a támogatását;
- gond nélkül lehetnek képviselői, parlamenti frakciója;
- nem ellenőrzi senki, hogy a szimpatizánsaitól a bírságra kapott, célzott támogatásokat vajon ennek megfelelően használta-e fel;
- továbbra is kapja az állami támogatást, ezáltal a törvények be nem tartása miatti büntetést is közpénzből fizeti ki;
(folyt.)

     Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.