2018. június 14., csütörtök 16:30

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - JÚNIUSBAN ZÁRUL A "KISGYERMEKKORI NEVELÉS TÁMOGATÁSA" PROJEKT

Az Oktatási Hivatal (OH) 2018. június 14-én, Budapesten rendezte meg a Kisgyermekkori nevelés támogatása (EFOP 3.1.1-14-2015-00001) elnevezésű kiemelt európai uniós projekt zárókonferenciáját.
A projekt 2016. február 1. és 2018. június 30. között valósul meg az Európai Unió finanszírozásával, összesen 1,260 milliárd forintból. A programban – a kisgyermekkori nevelés hazai helyzetének feltárását és elemzését követően – lehetőség nyílt hiánypótló szakmai és módszertani fejlesztésekre. A projekt célul tűzte ki az óvodák, a bölcsődék és a napközbeni gyermekfelügyeletek esélyteremtő és hátránykompenzációs szerepének erősítését, valamint a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatását.
A projektgazda OH és konzorciumi partnere, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a konvergenciaterületeken működő óvodákat, a bölcsődei ellátás intézményeit és szolgáltatóit, valamint a napközbeni gyermekfelügyeleteket és fenntartóikat közvetlenül segítette.

Kiadó: Oktatási Hivatal