2018. június 14., csütörtök 18:26

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Az államtitkárnak duplán jár a lopott pénz? -

    Hadházy Ákos szerint Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt cége duplán nyúlja le az európai uniós fejlesztési pénzeket.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi főigazgatójának tevékenysége már korábban sem kerülte el az OLAF figyelmét. Homolya egyszerre osztotta el az EU-s forrásokat, és részesült is azokból cégén keresztül. Két projektnél be is bizonyosodott, hogy érintett a csalásban, emiatt 3,3 milliárdot kellene visszafizetni az Uniónak, Homolya Róbert szerint ez viszont bagatell ügy. Hadházy Ákos szerint viszont a Homolya-módszer egy precízen kidolgozott csalási folyamat.

Hadházy szokásos heti korrupcióinfóján bemutatott egy olyan szerződést, melyben ott van feketén-fehéren, hogy a szekszárdi önkormányzat kétszer fizetett ugyanazért a munkáért a Provitál Kft.-nek. Az OLAF 75 millió forint csalás gyanúja miatt kért intézkedést az ügyészségtől. A NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás ügyében nyomoz. Hadházy Ákos próbaképpen kikérte a kaposvári szerződéseket, melyből kiderült, hogy ott is duplán fizettek Homolya volt cégének. Hadházy úgy véli, hogy országos szinten másolták az önkormányzatok a módszert, vagyis mindenhol dupla szerződést kötöttek Homolya korábbi cégével.

Egyértelműen kijelenthető, hogy csak az Európai Ügyészség tudná megállítani a Fidesz rendszerszintű tolvajhálózatát.

Hadházy Ákos,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.