2018. június 15., péntek 14:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 15., péntek (OS) - DK: Orbán a felcsúti kisvasúttal üzent az országnak - A lopást hosszabbították meg a választáson

    Magyarországot épp most büntette meg az Európai Bizottság a rengeteg ellopott EU-s pénz miatt. Orbánék ezzel mit sem törődve most meghosszabítják a felcsúti kisvasutat, amely a megépítése óta csak a veszteséget termeli, hiszen alig utazik rajta valaki. Szimbolikus lépés ez, hiszen a kisvasutat uniós pénzből építettek, márpedig a Bizottság bírságát megelőző vizsgálat a kisvasútra is kiterjedt. Emlékezetes, hogy a vizsgálatot lefolytató delegáció személyesen is megtekintette a felcsúti kisvasutat a korrupciógyanús közbeszerzések között.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán a felcsúti kisvasút meghosszabbításával üzent az országnak: a lopást hosszabbították meg a választáson. A DK szerint felháborító, hogy 2018 Magyarországán büntetlenül, büntetőjogi és politikai következmények nélkül meg lehet ezt tenni. A DK éppen ezért kezdeményezte azt az EU-nál, hogy vonják magukhoz a fejlesztési pénzek elosztásának jogát, hogy ne Orbán emberei osszák szét a pénzt saját maguknak, hanem az Európai Unió ossza el a magyarok között.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.