2018. június 18., hétfő 10:48

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 18., hétfő (OS) - IX. Dunán innen Tiszán túl Kárpát- medencei Ifjúsági Népművészeti Tehetségkutató verseny 2018

    Miskolcra figyel az egész Kárpát-medence immár kilencedik alkalommal
Kulturális és hagyományőrző rendezvénysorozatunk célja, hogy a Kárpát-medence kulturális- népművészeti életét újszerű kezdeményezéssel bővítsük, és értékeink kínálatát gazdagítsuk.
Közvetlen céljaink: a magyar hagyományok, a népi műveltség népszerűsítése, határon átnyúló kapcsolatok erősítése, tehetségek és a hátrányos helyzetűek felkarolása.
Fővédnök: Dr. Kriza Ákos
Főrendező: A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
Helyszínek: Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Délvidék és Magyarország
Zsűri: neves népművészek, művészeti pedagógusok és népművészeti szakemberek: Sebestyén Márta, Havasréti Pál, Kurucz Réka, Darmos István, Balázs István, Csiszár István, Dozsnyákné Holló Emese, stb.
Helyszín: Miskolc, Művészetek Háza
Versenyzői létszám összesen 3000-3200 gyermek
Műsorvezetőnk: Kardos Katalin
Programunk nagyban hozzájárul a magyar népi kultúránk megismertetéséhez, műveléséhez a különösen hátrányos helyzetű megyénkben és az elszakított magyar lakta Kárpát-medencei területeken.
A szervezők az Országos Baranta Szövetség ostormenetével és a részvevő határon túli zenekarokkal felvonulással várják a zsűri döntését és a város több pontján népművészeti flashmobokkal is népszerűsítik az örökségünket.

     Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.