2018. június 18., hétfő 15:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. június 18., hétfő (OS) - Annyira átlátszó a magyar közbeszerzés, hogy már 1000 km-ről szemet szúr

    Az Orbán-kormány ismét megdöntött egy európai rekordot: 29 közbeszerzésből 25-ben súlyos szabálytalanságokat találtak az uniós ellenőrök. A megbundázott, az "alkotmányos költség" megfizetéséért elnyert pályázatokból elege lett az uniónak, a Fidesz visszaélései miatt több mint 100 milliárd forint büntetést kell fizetnie hazánknak.

A Fidesz szerint azonban minden a legjobban ment, hiszen 23 milliárd jutalmat osztottak ki az uniós pályázatokkal foglalkozó minisztériumokban. Emellett még a kormányzati munka egy részét is kiszervezték, így több milliárddal megtámogatták az Orbán-család ügyvédjéhez, Bajkai Istvánhoz köthető céget is.

A fideszesek ismét sokat loptak, a magyar adófizetők pedig állják a cechet. A 2019-es költségvetésbe már betervezték a 100 milliárdos büntetést? Mire fog kevesebb jutni, a stadionokra, kommunikációra vagy az egészségügyre és oktatásra?

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.