2018. június 19., kedd 17:53

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) - A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) elkészítette a MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK TANANYAGÁT ÉS SEGÉDLETÉT szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban dolgozó munkavállalók részére, ugyanis egy 2016-ban hozott rendelkezés szerint 2017-től 20 fő felett foglalkoztató vállalkozásoknál kötelező munkavédelmi képviselőt választani.

        A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége(MGYOSZ) és a Vendéglátó és Turisztikai Szak- szervezet (VISZ) konzorciumban nyerte el azt a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázatot, amely lehetőséget teremt az 1993.évi XCIII. törvény, 2016. július 8-tól hatályos módosításainak beillesztésével elkészült tájékoztató anyagok széleskörű elterjesztésére, országszerte számos tájékoztató és képző rendezvény megtartására.
     A pályázat keretében a munkavédelmi képviselőkenk készült tananyag és tájékoztató füzet elérhető a www.biztonsagosvendeglatas.hu oldalon.
     A kereskedelmi szálláshelyeken és a vendéglátó egységekben több százezer munkavállaló dolgozik Magyarországon, akik a munkájuk során nagyon különböző veszélyeknek vannak kitéve - sokakat nagyon súlyos, akár halálos ártalom is érhet.

     Kiadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.