2018. június 19., kedd 18:28

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) - Az Európai Bizottság támogatásáról biztosította az agrár-élelmiszer kutatást és innovációt elősegítő BIOEAST Kezdeményezést.

    A Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18.-i ülésén Nagy István agrárminiszter bemutatta a hosszú távú kutatási és innovációs együttműködésről szóló BIOEAST Kezdeményezés prioritásait.

Június 13.-án Bábolnán, a magyar V4-elnökség előkészítésével tíz kelet-közép-európai ország mezőgazdasági minisztere közös nyilatkozatot írt alá, mintegy ráerősítve a minisztériumaik szakértői által kidogozott közös makróregionális jövőképre. A kezdeményezés célja egy hosszú távú Kutatási és Innovációs Stratégia kidolgozása, mely iránymutatásul szolgálhat az Európai Uniós Kutatási és Innovációs Keretprogram tervezéséhez.

A tárcavezető a luxemburgi tanácsülésen ismertette a közös kutatási témaköröket és hangsúlyozta, hogy a 2030-ig szóló jövőképet tartalmazó dokumentum nagy előrelépés, hiszen országaink stratégiai prioritásait és közös célkitűzéseinket nevesíti. Egy olyan tematikus makroregionális egyeztetést indítottunk útjára, mely segíteni fog abban, hogy az agrár-élelmiszer és biomassza alapú gazdaságunk sikeres és fenntartható legyen- tette hozzá.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.