2018. június 21., csütörtök 10:24

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

    Az ország valamennyi ingatlanügyi hatósága megkezdte az idei évre vonatkozó határszemlék végrehajtását. Az átfogó jellegű határszemléket a hatóságok az illetékességükbe tartozó erdő nélküli termőterületeken folytatják le. Az ellenőrzések első fázisát tartalmazó hatósági felhívásokat és az ellenőrzéssel érintett települések (fővárosban: kerületek) felsorolásait kihelyeztük honlapunkra. Az ellenőrzött területek aránya az előző évhez képest növekedett. A komplex határszemlék során a hatóságok szakemberei elsősorban a hasznosítási kötelezettség ellenőrzésére koncentrálnak, mely a gyomforrások, fertőzési gócok feltárását jelentik. De emellett a hatóságok feltárják az engedély nélküli termőföld igénybevételeket, továbbá figyelmet fordítanak arra is, hogy felülvizsgálják az ellenőrzés alá volt földrészletek művelési ágát.
Alig két hét múlva, 2018. július 1-jétől a hatóságok megkezdik a parlagfű gyomnövénnyel fertőzött területek felderítését is, és szigorú szankcióra számíthat az, aki nem akadályozza meg a parlagfű gyomnövény virágbimbójának a kialakulását. A parlagfű elleni hatósági védekezés helyszíni ellenőrzési munkáit külterületen az ingatlanügyi hatóságok szakemberei folytatják le. Belterületi ingatlanokon a jegyzők végzik a hatósági ellenőrzéseket.


     Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.