2018. június 21., csütörtök 12:36

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) - Európa szolidaritásban áll Magyarországgal

    Az Európai Parlament illetékes szakbizottsága megvitatta a jogállamiság magyarországi helyzetét. Az ún. Sargentini-jelentés elkészítésében több száz európai parlamenti képviselő, illetve szakértő vett részt, a végeredmény pedig egy rendkívül kiegyensúlyozott, kompromisszumok sorát magában hordozó, bár a magyar kormány számára nem kedvező dokumentum lett.

A Sargentini-jelentés a magyarországi politikai állapotokról, a magyar kormány viselt dolgairól szól, s elmarasztaló tételei a legkisebb mértékben sem vonatkoztathatók a magyar emberekre, a magyar népre, bármennyire is igyekszik a Fidesz ezt másként beállítani. A jelentés célja, hogy fény derüljön az Orbán-kormány tevékenységére, s ha szükséges, akkor az európai intézmények megfogalmazhassák a korrekciók iránti igényüket.

Az Európai Unió szabad országok, büszke népek önkéntes közössége, amelynek életét közösen alkotott és vállalt szabályok alakítják. Ilyen a közös elveken alapuló jog uralmának megteremtése és fenntartása, amely alól nem lehet kivétel. Amennyiben egy kormány ettől mégis eltér, annak számolnia kell a közösség véleményével, s végső esetben az együttműködés bizonyos elemeinek felfüggesztésével.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.