2018. június 21., csütörtök 13:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

    Az ITM internet laboratóriuma próbavásárlásokat is végzett, melyek nyomán az OGYÉI megállapította, hogy a beszerzett gyógyhatást ígérő termékek egyikében sincs gyógyszerhatóanyag. Az orvostechnikai eszközök esetében pedig a forgalmazásra irányadó előírások nem teljesültek, ezért az OGYÉI megkezdte azok forgalomból való kivonását.

A későbbi problémák elkerülése érdekében javasolt a vásárlás előtti alapos körültekintés. A jogszerűen működő webáruházak széleskörűen tájékoztatnak a fogyasztói jogokról, szállítási és fizetési tudnivalókról, a vásárlás utáni elállási lehetőségekről. Ezek betartását a fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen ellenőrzi. A csodát ígérő honlapok telefonszámon kívül más elérhetőséget jellemzően nem tartalmaznak, szinte semmilyen információ nem található a vállalkozásról, a vásárlástól való elállási lehetőség nem biztosított. Ezek a körülmények gyanút kelthetnek és figyelmeztethetnek arra, hogy ne higgyünk a valótlan állításoknak.

Az aktív fogyasztóvédelmi jelenlét és a rendszeres fogyasztóvédelmi ellenőrzések, a szoros hatósági együttműködés hozzájárul a magyar vásárlók, családok jogainak megóvásához, érdekeinek védelméhez, és a biztonságos termékek forgalmazásához.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.