2018. június 21., csütörtök 16:47

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) - Teljessé vált az NMHH-s médiaműhelyek hazai egyetemi hálózata

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság legújabb médiaműhelyét, amely a kreatív és médiaiparban hasznosítható gyakorlati tudás elsajátításában segíti a diákokat a legmodernebb szoftverekkel és számítógépekkel. A mai átadóval záruló programban összesen 11 kreatív médiaműhely működik az ország 11 egyetemén.
     Megnyitóbeszédében Karas Monika elmondta, 2012-ben - az első médialabor átadásakor -a hatóság még csak készült a televíziók digitális átállására, mára pedig az 5G technológia elterjedéséhez igyekszik felszabadítani sávokat. Ez mutatja, hogy az infokommunikációs szektor dinamikus változása miatt nagy jelentősége van annak, hogy a médiában és a hírközlésben dolgozó szakemberek mindig naprakész tudással rendelkezzenek és folyamatosan képezzék magukat. Egy-egy médialabor nem csupán gépterem, hanem lehetőség, egy olyan szakmai sziget, amelyen azok a döntések születnek meg a jövő médiaszakembereinek fejében, amelyek az iparág következő éveinek fejlődési irányait határozzák majd meg - mondta az elnök.
     "A mai esemény az egyetem két stratégiai céljával is egybeesik: évtizedes hagyományú vállalkozásbarát egyetemként, a vállalatokat rendszerszinten integráljuk a mindennapjainkba. Ez garancia a hallgatóknak arra, hogy piacképes tudást szerezzenek" - emelte ki beszédében Heidrich Balázs, a BGE rektora. A másik, az élményalapú oktatás, tanulás, amelyet infrastrukturális és tudásteremtő módszerekkel hív életre, amelyhez az NMHH-val való együttműködés remekül illeszkedik.

Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága