2018. június 22., péntek 14:35

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 22., péntek (OS) - LMP: Folytatjuk a harcot a letelepedési kötvények ügyében – vissza kell vonni az összes kiadott engedélyt! -

    Az LMP szerint a kormány 18 milliárdos veszteséget okozott a magyar adófizetőknek a súlyos biztonsági kockázatot jelentő letelepedési kötvényekkel, ezért meg kell akadályozni, hogy eltüntessék a program iratait és el kell számoltatni a Rogán-féle offshore cégeket, amelyek 150 milliárdot kaszáltak az üzleten.

Van eredménye a sok hónapon át tartó nyomásgyakorlásunknak a letelepedési kötvények ügyében: politikusaink, a felállított árnyékbizottság és az újságírók munkája olyan nyomást helyezett a kormányra, hogy az vállalhatatlanná tette számukra a konstrukció fenntartását. A kötvények értékesítését biztosító törvényi hely megszüntetését a 2019-es költségvetést megalapozó törvényben rejtették el. A kormány tehát teljes titokban akarta felszámolni a kötvények értékesítésének kiszervezését.
      
Az LMP szerint a Fidesz beismerte, hogy a kötvénybiznisz óriási biztonsági kockázatot jelentett, és nagyon komoly veszteséget okozott a magyar államnak. 5 év alatt 20 ezer embernek adtak érdemi biztonsági ellenőrzés nélkül élethosszig tartó letelepedési engedélyt, az adófizetőknek pedig 18 milliárd forintos veszteséget okoztak, miközben a Rogán Antalhoz köthető offshore cégek több mint 150 milliárdot kerestek az üzleten. Számos esetben kiderült, hogy bűnözőket engedtek be az országba, így az Aszad-rezsim pénzmosóemberét is.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.