2018. június 24., vasárnap 12:07

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 24., vasárnap (OS) - Ne tartsa a Fidesz pajzsként maga előtt a magyar nemzetet!

    Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a jelentéshez beadott - legtöbb esetben jobboldali, néppárti vezetésű – szakbizottsági vélemények kivétel nélkül a magyar kormányt elmarasztaló kommentárokat fűztek a dokumentumhoz és kivétel nélkül a 7-es cikkelyes eljárás megindítását támogatták. Nem holmi “magyar-ellenes összeesküvésről" van tehát szó, hanem arról, hogy az európai közösség megelégelte Orbánék illiberális ámokfutását.
Szájer József fideszes EP-képviselő a minap az állami pártlapban rongyolt neki Judith Sargentininek és a magyar kormány bűneiről szóló jelentésének. Európai jogtalanságot, a magyar nemzetet támadó vádiratot, diktátorok által használt módszereket kiáltott és ami a legszebb: a "jogállamiság hiányát" rótta fel az európai közösségnek. Az a politikus, aki az egypárti alkotmányt írta az iPadjén, és aki végigasszisztálta a magyar jogállamiság ledózerolását, a bíróságok függetlenségének megtiprását, a civil világ meggyalázását. Szájer képviselő úr legközelebb talán arról is megemlékezik a pártlap hasábjain, amikor még ellenzéki fideszesként Magyarországot elítélő határozatot hozattak a Kereszténydemokrata Internacionálé lisszaboni tanácskozásán. Vagy, amikor Orbán Viktor még ellenzéki pártvezetőként egy strasbourgi frakcióülésen arra buzdította a néppártiakat, hogy vonják meg a Magyarországnak járó forrásokat. De, ezt inkább nyilván elfelejtenék már; ahogy oly sok minden mást.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.