2018. július 5., csütörtök 17:08

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 5., csütörtök (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) kezdeményező szerepet vállalt abban, hogy a magyar kormány és a Zsidó Világkongresszus (WJC) együttműködött annak a kezdeményezésnek előkészítésében, amelynek eredményeként világszerte 24 ország csatlakozott az antiszemitizmus elleni föllépéshez.

    A kezdeményezésről a magyar kormány – a MAZSIHISZ közreműködésével – előzetesen egyeztetett a Zsidó Világkongresszussal is (WJC). Az összefogásról Robert Singer, a WJC ügyvezető alelnöke elmondta: a világ zsidó közösségeit tömörítő szervezet örömét fejezi ki, amiért az Emberi Jogi Tanács végre a súlyának megfelelően foglalkozik a problémával. Hozzátette: kérik az illetékeseket, hogy konkrét lépéseket dolgozzanak ki az oktatás, törvényhozás, párbeszéd, kulturális és vallási megőrzés területén. Egyúttal Robert Singer arra kérte Magyarországot, hogy álljon a kezdeményezés élére, szerezzen érvényt az elfogadott nyilatkozatnak és dolgozzon ki cselekvési stratégiákat a zsidóellenesség ellen.


     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.