2018. július 5., csütörtök 17:08

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 5., csütörtök (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) kezdeményező szerepet vállalt abban, hogy a magyar kormány és a Zsidó Világkongresszus (WJC) együttműködött annak a kezdeményezésnek előkészítésében, amelynek eredményeként világszerte 24 ország csatlakozott az antiszemitizmus elleni föllépéshez.

    Az ügyről szólva Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke azt nyilatkozta: fontos, bizalomépítő lépésnek tartja a magyar kormány nemzetközi szerepvállalását az antiszemitizmus elleni küzdelemben. A Mazsihisz elnöke arra kérte a közreműködőket, hogy – a markáns diplomáciai fellépésen túl – a nemzetközi nyilatkozatban foglalt elveket erőteljesebben jelenítsék meg a közélet hazai gyakorlatában.  Ennek fontosságát aláhúzza a napokban nyilvánosságot látott átfogó szociológiai kutatás eredménye, miszerint a magyar zsidók kétharmada problémának érzi a magyarországi antiszemitizmust. Heisler András hozzátette: a Genfben elfogadott nyilatkozat jó példa a magyar kormánnyal folytatott párbeszédre. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a genfi nyilatkozat előkészítésével a MAZSIHISZ hídszerepet játszott a WJC és a magyar kormány együttműködésében.
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.