2018. július 8., vasárnap 12:12

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. július 8., vasárnap (OS) - Liberálisok: A kormány ne a magyar vidéken spóroljon!

    A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy Magyarország 2019. évi költségvetés-tervezete szerint több mint kétmilliárd forinttal csökkenne az agrárminisztérium büdzséje. Miközben 2018-ban még 208,29 milliárd forint volt az agrártárca költségvetése, 2019-re ez az összeg 205,99 milliárd forintra csökken. Különösen fájó, hogy ennek a drasztikus mértékű költségcsökkentésnek a keretében a kormány közel negyedmilliárd forinttal kevesebbet szán jövőre a nemzeti agrártámogatásokra is.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkentse a magyar vidék, és benne a magyar mezőgazdaság fejlesztésére fordítható költségvetési előirányzatot, miközben értelmetlen presztízsberuházásokra, gyűlöletkommunikációra és a kormányközeli klientúra vagyonosodására közpénzek milliárdjai folynak el.

Annak érdekében, hogy a magyarországi agrárium korszerűbb irányba fejlődjön, és ezzel együtt versenyképesebbé is váljon, nem az eddigi költségvetési előirányzat csökkentésére, hanem  a mezőgazdaság és vidékfejlesztés forrásainak növelésére volna szükség. A Liberálisok az elkövetkezendőkben is a nagybirtokosokat és a spekulatív tőkebefektetőket támogató kormányzati agrárpolitikával szemben határozzák meg magát, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságokat, a családi gazdálkodókat, a kistelepüléseken illetve tanyákon élőket kívánják képviselni és támogatni a szabadság és a szolidaritás értékeinek jegyében.

Chladek Tibor, a Liberálisok agrárpolitikai szakértője
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.