2018. július 9., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 9., hétfő (OS) - 8 példa arra, hogy a kormány nem az egész nemzetet, csak a saját szavazóit képviseli

    Orbán Viktor a választások után azt ígérte, hogy az egész országot fogja képviselni. Az azóta eltelt három hónap azonban megmutatta, hogy a Fidesz csak a saját értékvilágát képviseli, miközben újabb konfliktusokat gerjeszt a magyar társadalomban. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke pontokba szedte, hogy csak a választások óta mely társadalmi csoportok ellen intézett elemi támadást a fideszes többség:

1. Támadás a tudományos élet, az MTA ellen. A kormány a CEU után a tudományos élet legfontosabb szereplője ellen is támadást intézett. Az MTA költségvetésének átszabásával veszélybe kerül a magyar tudományos élet függetlensége és jövője.

2. Támadás a civilek ellen. A Stop Soros törvénycsomagot azért alkotta meg a kormány, hogy ellehetetlenítse a jogvédő civilek munkáját, felszámolja a független szervezetek munkáját. A Liberálisok a kezdettől fogva felléptek az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel szembemenő törvénycsomaggal szemben: egyeztetésre hívtuk a legnagyobb civil szervezeteket és a parlamenti ellenzéki pártokat, előzetes, majd utólagos normakontrollt kezdeményeztünk a Stop Soros miatt.

3. Támadás a hajléktalanok ellen. A kormány saját szociálpolitikájának kudarcát a hajléktalanokon akarja elverni. Cinizmus, hogy közmunkával és pénzbírsággal akarják büntetni azt, ha valakinek nincs otthona, és az utcán kénytelen tölteni az éjszakáit.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.