2018. július 10., kedd 13:58

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. július 10., kedd (OS) - A Magyar Víziközmű Szövetség örömmel csatlakozik a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Humusz Szövetség és a Refil kezdeményezéséhez, amelyben közösen kívánják felhívni a lakosság figyelmét a műanyagmentes életre, a környezettudatos viselkedésre a "Töltsd velünk a júliust" elnevezésű kampányukkal.

    A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvíz szolgáltatók és szennyvízelvezetéssel foglalkozó szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete, zászlós hajójára tűzte ki a csapvíz népszerűsítését és az ivóvíz presztízsének védelmét, valamint annak erősítését!

A "Töltsd velünk a júliust" https://www.facebook.com/events/204931773463703/ kampánnyal a szervezők szeretnék csökkenteni az egy használat után szemétbe kerülő PET palackok számát, ezért buzdítanak mindenkit arra, hogy amikor lehetősége van rá, töltse újra kulacsát! A kezdeményezéshez rengeteg Fenntartható Vendéglátóhely is csatlakozik, ahol bárkinek lehetősége van arra, hogy csapvízzel újratöltse kulacsát, palackját!

S hogy miért csapvízzel töltsük újra kulacsunkat?
Azért, mert a csapvíz OLCSÓ!
Azért, mert a csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ!
Azért, mert a csapvíz EGÉSZSÉGES!
Azért, mert a csapvíz BIZTONSÁGOS!

A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelt feladatának tekinti azt, hogy minden olyan kezdeményezés mellett álljon ki, amely a környezettudatos gondolkodásra és a környezettudatos viselkedésre, a vízkincs védelmére és a környezet megóvására hívja fel a figyelmet!

#plasticfreedom


     Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.