2018. július 11., szerda 15:10

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 11., szerda (OS) - A Cégtörvény július 1-jén hatályba lépett módosításai

    A bíróságok munkaterhének csökkentése és az ügyviteli folyamatok egyszerűsítése érdekében a Cégtörvény módosítása többek között meghatározta az eltiltás alatt álló személyek automatikus törlésének rendjét; kialakította a más bíróságoktól, hatóságoktól, ügyészségtől érkező végzések automatikus bejegyzésének módját; bővítette a vezető tisztségviselők képviseleti módjainak, illetve a céggel illetve annak tagjával szemben alkalmazott büntetőjogi intézkedések nyilvántartási lehetőségeit. A cégnyilvántartás és cégeljárás konzisztenciájának és közhitelességének javítása érdekében 2018. július 1-jétől automatikusan kerülnek átvezetésre a cég adataiban bekövetkező olyan változások, amelyet a cég vonatkozásában a cégjegyzék más cég fennálló cégjegyzék adatai között tart nyilván.

Az idei változások alapvetően a bíróságok munkafolyamataiban eredményeznek érzékelhetőbb változást, amelynek alapjait az újonnan bevezetésre került és fentebb is részletezett ellenőrzési mechanizmusok jelentik. Ennek technikai részletei a cégeljárás során kötelezően alkalmazandó elektronikus nyomtatványokban is már megjelentek. A zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata 2018. augusztus 31-éig még befogadja a régi nyomtatványokat is.
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.