2018. július 12., csütörtök 18:33

Az Értünk Értetek - a hiteles párt közleménye
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OS) - Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt benyújtotta a kormányhoz kész nyelvoktatási reform tervezetét.

    A választási program részét is képező, kidolgozott, érvekkel alátámasztott javaslatot a párt eljuttatta dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, a témában minap nyilatkozó Varga Mihály pénzügyminiszterhez, valamint a tárca szerint illetékes dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez. Ezen túl a Nemzeti Pedagógus Kar illetékeseihez is.
A nyelvoktatást a jelenlegi forrásokból is sokkal eredményesebbé lehetne tenni, nem szükségszerű a fiatalok eladósodottságának további növelése újabb diákhitellel. Az ÉRTÜNK ÉRTETEK megoldásának alapvető eleme, hogy az első idegen nyelv oktatását ki kell emelni az iskolai rendszerből, és állami finanszírozással, de eredménykötelemmel egybekötve, a kezdést, az intenzitást és a csoportbontást tekintve szülői beleegyezéssel, saját döntésen alapuló utat kell hagyni a diákoknak.  A nyelvtanulási keret 8-18 éves kor között hívható le, szigorú rendszerben, s az elvárt eredmény elmaradásával visszafizetési kötelezettség lép életbe, melyben a nyelvtanár felelőssége is érvényre jut.
A teljes javaslat a www.ertunkertetek.hu oldalon, vagy a párt közösségi oldalán bárki számára elolvasható.
A nyelvtanulás általunk javasolt átalakítása egyben komoly esély a gyermekek még mindig magas heti óraszámának csökkentésére, s a szegényebb családok motivált gyermekeinek nyelvtudáshoz juttatására is!
Bertha Szilvia elnök
Oktatás-nevelési Szakcsoport
ÉRTÜNK ÉRTETEK

     Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.