2018. július 12., csütörtök 21:37

A Szinkronikum Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OS) - Nyilatkoza A SzíDoSz – Szinkron Alapszervezete a 2018. július 10-én 17:49-kor az Indexen megjelent "Jöhet nyelvtanulási diákhitel" c. cikkében foglaltakra reagálva a következő nyilatkozatot teszi közzé:

        A hírben említésre került, hogy a kormányzat "növelné Magyarországon a nyelvtanulás hatákonyságát, jelenleg ugyanis a magyarok pocsék idegennyelv-tudása az egyik legnagyobb kerékkötője annak, hogy az ország versenyképessége javuljon. Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) javaslati között szerepel többek között, a külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezése."
     A SzíDoSz-Szinkron Alapszervezete fontosnak tartja, hogy Magyarországon jelentősen javuljon az állampolgárok idegennyelv-tudása és hatékonyan javuljon az ország versenyképessége. Ez
mindannyiunk érdeke. Azonban, a szinkroniparban dolgozó több ezer munkavállaló, művészek és szakemberek (színészek, rendezők, dramaturg-fordítók, hangmérnökök, vágók, gyártásvezetők,
produkciós vezetők, stb.) érdekvédelmi szervezete határozottan szeretne leszögezni néhány alapelvet:
     A filmek szinkronizálásának kontra feliratozásának kérdése időről időre terítékre kerül. Gyakran elhangzik az a vélemény különféle fórumokon: ha nem lenne magyar szinkron, akkor az emberek jobban beszélnének idegen nyelveken. A nemzetközi tapasztalatok nem ezt igazolják.
     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.