2018. július 13., péntek 10:09

A Belügyminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - 2018. július 12-én került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács ülése Innsbruckban.A belügyi napon a magyar delegációt Dr. Pintér Sándor miniszter úr vezette.

    A délután központi kérdése a rendőri együttműködés, az embercsempészet, valamint a közösségi rendészet volt. Magyarország egyetért azzal, hogy sokkal hatékonyabb, erősebb és közös fellépésre van szükség az embercsempész hálózatok ellen, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a Schengen térségbe ellenőrizetlenül érkező személyek számát.  Fontosnak tartjuk a bevándorlási és egyéb összekötői tiszti hálózatok megerősítését, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy hatékonyabb együttműködést folytassunk a harmadik országok bűnüldözési hatóságaival, az eredményes felderítések érdekében. Magyarország lehetőségeihez mérten támogat minden olyan kezdeményezést, amely növeli az Európai Unió és Magyarország állampolgárainak biztonságát.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.