2018. július 13., péntek 14:47

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - Kecsmár Krisztián a Bel- és Igazságügyi Tanács informális ülésén vett részt

    Mind a terrorszervezetekkel szembeni fellépés, mind a szélesebb értelemben vett tagállamok közötti bűnügyi együttműködés szempontjából elengedhetetlen, hogy az elektronikus bizonyítékok határon átnyúló beszerzése minél gyorsabban és gördülékenyebben történhessen meg. Magyarország álláspontja szerint olyan megoldás kidolgozása lenne indokolt a harmadik országok vonatkozásában, amely a kibocsátó uniós tagállam bíróságát helyezi döntési helyzetbe.

A polgári és kereskedelmi ügyekben történő igazságügyi együttműködés modernizációja kapcsán kiemelt kérdés, hogy a modern technológia fokozottabb igénybevétele milyen hatást gyakorol a felek eljárási jogaira. Erre vonatkozóan az államtitkár hangsúlyozta, fontos annak tisztázása, hogy a digitális környezetben egy kézbesítés mikor tekinthető határon átnyúlónak, mivel ettől függ, hogy a rendelet szerint a kézbesítéshez kapcsolódó garanciák alkalmazhatók-e. Sok esetben szükséges továbbá a modern technológia (pl. videókonferenciához szükséges eszközök) alkalmazási feltételeinek kialakítása.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.