2018. július 13., péntek 18:33

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztéseket adott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2018. július 13-án.

    A négy most átadott, összesen mintegy 250 millió forint értékű beruházás két város és két falu fejlődéséhez, megtartó erejének növekedéséhez járul hozzá a keleti országrészben.
Az ukrán határ melletti Zsurkon a helyi óvoda energetikai korszerűsítése valósult meg, közel 43 millió forintból. A fejlesztés keretében elkészültek az épület szigetelései, megtörtént a nyílászárók cseréje, korszerűsítették a fűtési rendszert, napelem és napkollektor került a tetőre.
Schanda Tamás az átadón mondott beszédében kiemelte: minden fejlesztés Magyarország erősödését szolgálja. A vidéki beruházások különösen, Magyarország ereje ugyanis a vidéki emberekben gyökerezik. A fejlesztésekről szólva hozzátette: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban közel 1 400 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezek a források a vidék felzárkóztatását, többek között a közlekedés, az ipar és az alapszolgáltatások javítását segítik elő.
Záhonyban három utcában újult meg az esővíz-elvezető rendszer közel 30 millió forintból. "A fejlesztés elsődleges célja, hogy a nagyobb vízkárok elkerülhetőek legyenek és az épített környezet védelme is biztosítva legyen.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.