2018. július 13., péntek 18:33

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - Most már korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer szolgálja a záhonyiakat ezekben az utcákban" - mondta az államtitkár. Kitért továbbá arra, hogy a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 2 000 projektet támogat a kormány összesen mintegy 327 milliárd forint értékben.

"A TOP a vállalkozások és a lakosság számára vonzó környezet kialakítását és a térségek igényeire építő fejlesztéseket finanszírozza, segíti a helyi gazdaság fejlődését és a foglalkoztatási képesség javítását" - hangzott el Schanda Tamás beszédében Fehérgyarmaton, ahol barnamezős beruházás keretében megújult gazdasági területet adtak át. "Az alulhasznosított városi területek korszerűsítése vonzóbb vállalkozási környezetet eredményez, amely a munkahelyteremtésre is hatással van. Ráadásul mindez nem a zöldterületek rovására, fenntartható módon jön létre" - folytatta. A beruházás keretében négy épület és a környezetének infrastruktúrája újult meg és kapott új funkciókat.
A román határ melletti Csegöldön a megújult orvosi rendelő átadására gyűlt össze a település közössége. A közel 44 millió forintból felújított orvosi rendelőben már korszerű körülmények között fogadják a betegeket. Mivel ez az épület ad helyet a védőnői szolgálatnak is, jobb környezet várja a kismamákat és a gyermekeket is. Schanda Tamás beszédében kiemelte, hogy az egészségügyi ágazat 2010 óta hatalmas változáson ment keresztül. A kormány az elmúlt években több évtizedes lemaradást pótolt. A fejlesztések országszerte tovább folytatódnak - szögezte le az államtitkár.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium