2018. július 13., péntek 21:54

Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület kinyilvánítja minden szinten és tiltakozik az ellen, hogy az örmény nemzetiségnek olyan szószólója legyen:

    - aki az Országos Örmény Önkormányzat elnökeként a Magyarországon élő, őshonos, történelmi örménységet nem tartja örménynek. A hazai örménység 95 %-a azok az örmények, akiknek ősei 380 évvel ezelőtt települtek le a Kárpát-medencében és magyar anyanyelvűvé váltak, akiknek jogán lehetett örmény nemzetiségi önkormányzatokat létrehozni Magyarországon;
- aki fondorlatos módon kizárta a magyarörmény közösség képviselőit az Országos Örmény Önkormányzatból és ezzel szétzilálta a hazai örménység országos képviseletét;
- akinek képviseletével  igazságtalan módon a nemzetiségi pályázati pénzek több mint 90 %-át azok az örmények kapták, akiknek számossága nem éri el a 5 %-ot, így a magyarörmény közösség szinte támogatás nélkül maradt a kulturális és hitéleti identitása megőrzése megvalósításában.

Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

     Kiadó: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.