2018. július 19., csütörtök 12:30

A Down Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 19., csütörtök (OS) - Down-szindrómás fiatalok vendéglátóipari gyakorlata a milanói Meliá Hotelben. Az Európai Unió által finanszírozott Valueable program célja, hogy előmozdítsa az értelmi fogyatékos munkavállalók elhelyezkedését a nyílt munkaerő piacon. A Down Alapítvány az első magyarországi szervezetként csatlakozott a programhoz, melynek keretében 2018. júliusában 2 magyar down-szindrómás fiatalnak nyílt lehetősége arra, hogy a milanói Meliá Hotelben szerezzen vendéglátóipari gyakorlatot.

    Alexandra és Ágnes, a Down Alapítvány által támogatott fiatal hölgyek lelkesen indultak neki a háromhetes olaszországi útnak, mert egy elegáns szállodában való munka igazi újdonság volt számukra.
Alexandra Budapesten egy kávézóban felszolgálóként dolgozik, így lehetősége nyílt arra, hogy a Meliá VIP részlegének felszolgáló tevékenységeibe kapcsolódhasson be. Számára ez volt az egyik legnagyobb élmény.
Ágnes a Down Alapítványnál konyhai előkészítő munkát végez, ahol megtanulhatta a konyhai munka és a higiéne alapjait. Ezt a gyakorlatot most a Meliá konyháján kamatoztathatta. A reggeliző terem látványkonyháján szorgoskodhatott nap, mint nap, így neki is volt lehetősége találkozni a vendégekkel. Az ő kedvence a gofrisütés volt, amit mindig frissen, a vendégek kérésére készíthetett el.
A hotelben valós feladatokat kaptak, aktívan részt vettek a munkákban és a személyzet bízott a teljesítményükben, komolyan vette őket.

     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.