2018. július 21., szombat 07:52

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 21., szombat (OS) - Százharminc fölött az Európai Mobilitási Hétre regisztrált települések száma A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő eseménysorozathoz 2018. szeptember 15-ig csatlakozhatnak az önkormányzatok. A magyarországi települések közül mostanáig több mint 130 jelezte a http://www.mobilityweek.eu/ nemzetközi honlapon, hogy saját programokkal terjeszti a kampány üzenetét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Palkovics László tárcavezető döntése nyomán 2018-ban a tavalyi keretösszeget megkétszerezve, összesen 140 millió forint értékben biztosít egyedi támogatási lehetőséget a programsorozat eseményeihez. A tárca Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának nemzeti koordinátoraként 2015 óta segíti vissza nem térítendő forrással is a helyi szervezők munkáját, felkészülését. A támogatás a hagyományosan szeptember 16. és 22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezésére fordítható. A július végéig benyújtható igénylésekhez szükséges dokumentumok a kormányzati honlapon érhetőek el (http://emh.kormany.hu/egyedi-tamogatasi-lehetoseg-onkormanyzatok-szamara).
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium